Forrás: Receptposta

Csirkehússal töltött káposzta

Jónás Sándorné Biharkeresztesről küldte sok évvel ezelőtt ennek a kímélő töltött káposztának a receptjét. Több szempontból is különleges: nincs benne sem vörös-, sem fokhagyma, így azok az emberek is fogyaszthatják, akik valamilyen okból nem ehetnek hagymaféléket. A tölteléke pedig nem ízesített darált hús, hanem csirkedarabokat kell a káposztalevélbe bugyolálni. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!

  1. A káposztát levelekre szedjük, meleg vízben megpuhítjuk, majd kivágjuk a vastag ereket. Összekeverjük a rizst sóval, borssal, pirospaprikával, egy evőkanál zsírral. A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk. Minden levélre rakunk egy-egy adag fűszeres rizst, rá egy-egy darab csirkét. Felgöngyöljük. Belerakjuk egy alkalmas méretű lábasba, teszünk alá annyi vizet, hogy éppen ellepje a töltelékeket. Fedő alatt nagyon kicsi lángon főzzük. Ha kész, kis citromlével savanyítjuk.

Töltött káposzta Gregor módra

Kovászolt töltött káposzta

kaloria 490 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink