Csirkemellcsíkok rukkolapesztóval, spárgával és újburgonyával

Csirkemellcsíkok rukkolapesztóval, spárgával és újburgonyával

  1. Kétujjnyi csíkokra vágjuk a csirkét, besózzuk, kevés zsiradékon oldalanként öt perc alatt megpirítjuk. A krumplit héjastul cikkekre vágjuk, megfőzzük annyi sós vízben, amennyi épp ellepi. Amikor már majdnem kész, mellé- dobjuk a megtisztított, darabokra vágott spárgát.
  2. Ha kész, leszűrjük a zöldségeket. Visszarakjuk a lábasba, hozzáadjuk a vajat és a finomra vágott petrezselyem zöldjét, ha szükséges, sózzuk. Egy erős turmixba beledobjuk a megmosott rukkolát, a bazsalikomot (ha nem elég zsenge, akkor csak a leveleket, a szárakat nem), a fokhagymát, kicsi sót, és összeturmixoljuk.
  3. Tálalás előtt meglocsoljuk vele a pecsenyét, a maradékot pedig külön tálban adjuk az asztalra.

Cukkinis-hagymás csirkeragu

 

kaloria 390 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink