Forrás: Pásztor Tünde

Csirkés cukkinipuding cukkinimártással

Csirkés cukkinipuding

A cukkinit megmossuk és apró kockákra vágjuk. (Ha elég zsenge, nem is kell meghámozni.) Megfuttatjuk a forró vajon, majd a saját levében puhára pároljuk.
Megsózzuk, felengedjük a tejszínnel, és a tűzről levéve habverő segítségével összedolgozzuk 3 púpozott evőkanál liszttel. Beletesszük az egész tojásokat, azután a masszát pépesre keverjük.
A kockákra vágott csirkehúst kevés olajon egy külön serpenyőben megpirítjuk. Csak a végén sózzuk meg, hogy ne engedje ki a levét. A cukkinimasszát
összekeverjük a pirított csirkehússal, azután kivajazott pudingformákba töltjük. Lassú tűzön – 100-120 fokon – körülbelül 60 percig gőzöljük a sütőben. (Egy tűzálló edényben vizet is tehetünk a sütő aljára.)

Cukkinimártás

A mártáshoz az apróra vágott cukkinit egy gerezd összezúzott fokhagyma társaságában puhára pároljuk, azután felengedjük a tejszínnel. A keményítőt kevés langyos vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a mártást. Sóval ízesítjük, és kevergetve készre forraljuk.

kaloria 650 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink