Még karácsonyra kaptam egy kimondottan szárnyasok sütéséhez használatos anyagedényt édesanyámtól. A tál közepéből kiálló csőre ráhúzva sütőben, kemencében süthetünk rajta csirkét, kacsát. A csőbe töltött fűszeres pác belülről ízesíti a szárnyast, mely esetünkben egy nagyobb grillcsirke volt. Ezt egy rafinált páccal egy órán át kezeltem.
- A páchoz összekevertem a hozzávalókat. A fokhagymát megpucoltam, hasábokra vágtam a krumplit, vöröshagymát, megtisztítottam a zöldbabot. Ezeket kicsi páclével, szőlőmagliszttel elkevertem. Ez ment a sütőtál aljába, majd a csirkét húztam fenekével lefelé a csőre. Több réteg alufóliával burkoltam, félórát pároltam, majd fólia nélkül újabb félóra alatt pirosra sütöttem a húst, közben egyszer átforgattam a köretnek valót. Természetesen rozét ittunk hozzá.
Így készült a csirke lépésről lépésre!