Csokihabtorta

Az alaphoz a csokoládét felolvasztjuk a vajjal. A kekszet aprítjuk, és összekeverjük a csokoládés vajjal. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába töltjük. Egy órára (vagy egy egész éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A mascarponét kikeverjük a cukorral, a barna cukorral, a kakaóval és 2 dl tejszínnel. A maradék 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. Az étcsokoládét és a tejcsokoládét aprítjuk, felolvasztjuk, és a krémhez keverjük. Hozzáforgatjuk a keményre vert tejszínt (érdemes gyorsan csinálni, mert az olvasztott csokoládé a hideg tejszín miatt hamar kötni kezd). A csokoládéhabot rátöltjük az alapra. A formát néhányszor az asztalhoz ütögetjük, hogy ne maradjanak a krémben buborékok. Két órára hűtőszekrénybe tesszük.

Ha megdermedt, elkészítjük a mázat. A tejcsokoládét összeaprítjuk, a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a csokira. Összekeverjük, és óvatosan ráöntjük a torta tetejére. Ismét hideg helyen hagyjuk dermedni legalább egy órát.

Mogyorós csokitorta

kaloria 440 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.