Csokoládé körtével
Felforraljuk a tejet a mézzel. Három részletben a kisebb
darabokra tört csokoládéra öntjük, folyamatos keverés
mellett fölolvasztjuk. Hozzáadjuk az egyik beáztatott, majd
pici meleg vízben feloldott zselatinlapot. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, és elosztjuk négy pohár alján. Hűtőben dermesztjük. A körtét meghámozzuk, kivágjuk a magházát. 10 dkg-ot kimérünk belőle. Félcentis kockákra vágjuk, és tíz percre citromos-cukros vízbe áztatjuk. Két evőkanál cukrot karamellizálunk egy lábosban, hozzáadjuk a többi körtét és a vaníliarúd kikapart belsejét, lassan puhára pároljuk. A joghurttal simára turmixoljuk (ha szükséges mézzel vagy cukorral édesítjük). Még melegen elkeverünk benne egy lap beáztatott zselatint, végül beleforgatjuk a kockára vágott körtét is. A csokoládémousse-ra rétegezzük, ismét hűtőbe tesszük. Pár szelet körtével, csokoládéval díszítjük.