Csokoládés koszorú körtével

  1. Gőz felett összeolvasztjuk a csokit a vajjal és a cukorral. Levesszük, hozzádolgozzuk a tejet, majd ha már eléggé kihűlt, a két tojást is. Végül belekeverjük a sóval és a sütőporral elkevert lisztet. A körtét meghámozzuk, kockára vágjuk, kevés citromleves vízben épp csak egy percig főzzük, hogy még ropogós maradjon. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  2. Egy koszorúformát kivajazunk, kilisztezünk. Belekanalazzuk a csokis massza negyedét, megszórjuk körtekockákkal, és így folytatjuk a tetejéig. 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük. Ha kicsit hűlt, kifordítjuk a formából egy rácsra. Ha már teljesen hideg, olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.

Gyors almatorta

Sós csokitorta

kaloria 300 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.