Tészta:
- A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és kevés reszelt citromhéjjal sűrű krémmé keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet meg a darált mandulát, majd a tésztát a muffinsütő kivajazott mélyedéseibe kanalazzuk. A 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük, majd még melegen kiszedjük a formából és hagyjuk kihűlni.
- A süteményeket kettévágjuk. A tortabevonót felolvasztjuk, bekenjük vele a sütemények alját, utána rácsra téve hagyjuk megszáradni. A baracklekvárt felforrósítjuk, a sütemények tetejét belemártjuk, és hagyjuk hűlni.
Krém:
- A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A csokoládét darabokra törve vízgőz fölött felolvasztjuk, majd, ha kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal.
- A krémet habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a tortácskákat. A tetejükre is teszünk egy pöttynyit, amit tálalás előtt kirakunk eperszeletekkel.