Csokoládés-epres csók

Tészta:

  1. A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és kevés reszelt citromhéjjal sűrű krémmé keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet meg a darált mandulát, majd a tésztát a muffinsütő kivajazott mélyedéseibe kanalazzuk. A 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük, majd még melegen kiszedjük a formából és hagyjuk kihűlni.
  2. A süteményeket kettévágjuk. A tortabevonót felolvasztjuk, bekenjük vele a sütemények alját, utána rácsra téve hagyjuk megszáradni. A baracklekvárt felforrósítjuk, a sütemények tetejét belemártjuk, és hagyjuk hűlni.

Krém:

  1. A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A csokoládét darabokra törve vízgőz fölött felolvasztjuk, majd, ha kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal.
  2. A krémet habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a tortácskákat. A tetejükre is teszünk egy pöttynyit, amit tálalás előtt kirakunk eperszeletekkel.
kaloria 470 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.