Datolya kecskesajttal töltve, baconnel sütve, zöld almás salátával

Hosszában felhasítjuk a datolyaszemeket, mindegyikbe beledugunk egy-egy darabka sajtot. A baconszeleteket hosszában elfelezzük, majd a töltött datolyákat becsavarjuk egy-egy szalonnacsíkba. Fogvájóval megtűzzük a kis csomagokat. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 190 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a szalonnaburok ropogósra nem pirul.

Megmossuk az almát, szárazra töröljük. Kivágjuk a csutkát, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk. A paprikákat vékonyan felcsíkozzuk. Mindezt összeforgatjuk a salátakeverékkel és a dióval. Tálalás előtt tálra tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, megszórjuk pici sóval. Köré rendezzük a baconös sült datolyát.

Libamájpaté sült fügével

kaloria - CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.