Datolyás sütemény

Töltelék

A kimagozott, finomra vágott datolyát a cukorral, 1 dl vízzel és a narancslével együtt felforraljuk, és kevergetve sűrű masszává főzzük. Félretesszük, és hűlni hagyjuk.

Tészta

A tésztához a cukrot aranybarnára karamellizáljuk, felöntjük fél deci tejjel, és összeforraljuk. A vajat habosra
keverjük. Hozzáadjuk a karamellizált cukrot, a sót, a szerecsendiót, a fahéjat, a kardamomot és a reszelt citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral meg a zabpehellyel, majd összedolgozzuk az egész tojásokkal, a fűszeres vajjal és a maradék tejjel.
A tészta felét vajjal kikent sütőformába tesszük. Erre rakjuk rá a datolyatölteléket, majd a tészta fennmaradt
részét, és a 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, 2-3 cm széles szeletekre felvágva tálaljuk.

kaloria 350 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink