Megtisztítjuk a brokkolit, rózsákra szedjük, beletesszük egy lábasba. Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb darabokban hagyott sárgarépát, valamint a szintén nagyobb rózsákra szedett karfiolt. Beledobjuk a felkarikázott angol zellert is. Öntünk rá körülbelül egy liter vizet, és elkezdjük főzni.
Ízesítjük sóval, tört fehér és fekete borssal, reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót. Beledobjuk a bazsalikomot is.
Ha már roppanósra főtt a sárgarépa és a karfiol, akkor szűrőkanállal kivesszük. A brokkolit és az angol zellert teljesen puhára főzzük.
Ha friss bazsalikomot használtunk, kidobjuk belőle. Hozzáadjuk az olívaolajat, és krémesre turmixoljuk.
A kivett sárgarépát felkockázzuk, a karfiolt kis rózsákra szedjük, ezt adjuk levesbetétként a kitálalt leveshez.