Egészben sült csirkemell, fetás-diós sült zöldségekkel

Sóval és borssal meghintjük a csirkemellfilé minden oldalát. Utána minden darabot hengerré formázunk: először szorosan átlátszó fóliába csavarjuk, ezzel megformázzuk, majd ugyancsak szorosan jöhet mindegyikre alufólia. A tekercseket betesszük egy tepsibe, és 80 fokos sütőben egy órán át pároljuk.

Kivesszük, kicsomagoljuk, majd egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon minden oldalról körbepirítjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, rádobunk két gerezd felszeletelt fokhagymát, meglocsoljuk egy evőkanál vajjal, és közepes lángon öt percig sütjük, időnként megforgatva. Pihentetjük legalább tíz percig, majd vastag karikákra vágva tálaljuk.

A körethez az összes zöldséget tisztítjuk, daraboljuk. Sütőpapíros tepsire szórjuk (akkora sütőedényt választunk, hogy egy rétegben legyenek a zöldségek). Hozzákeverünk két gerezd felszeletelt fokhagymát is. Öntünk rá három evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, jól átforgatjuk. Ráfektetjük a rozmaringágat vagy megszórjuk az elmorzsolt szárítottal, és 170 fokos sütőben negyedórán át sütjük.

Ha letelt az idő, kivesszük, rászórjuk a sajtot és a diót, és 160 fokra csökkentett hőmérsékletű sütőben még 10-15 percig sütjük.

Saltimbocca vajas petrezselymes krumplival

kaloria - CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink