Emeletes epertorta

Emeletes epertorta

A két piskótalapot kettévágjuk. Alulra tesszük az egyik sárga lapot, rákenjük a barna krémet, és megszórjuk
apróra szeletelt eperrel. Erre tesszük az egyik barna piskótát, és bekenjük a rózsaszín krémmel. Erre ismét sárga piskótát teszünk, barna krémmel és eperdarabokkal, befedjük a barna piskótával, végül az egészet bekenjük a maradék rózsaszín krémmel. A mandulát egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, és megszórjuk vele a torta oldalát. A tetejét olvasztott csokiba mártott eperrel díszítjük.

Krém

A tejet a tojásokkal és a liszttel gőz fölött kevergetve sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, azután a kihűlt krémmel összedolgozzuk. A krémet kettéosztjuk, az egyik tálban kicsit többet hagyunk, mert
majd ezzel kenjük be a sütemény tetejét. Ehhez a krémhez hozzáadjuk a rumot és az eperpudingot.
A másik adag krémbe a felolvasztott étcsokoládét és 1 evőkanál erős feketekávét keverünk, majd elkezdjük a rétegezést.

kaloria 350 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.