Emeletes pulykacombok hagymásburgonya-ágyon
A húst megmossuk, megtöröljük, és kicsontozzuk úgy,
hogy egyben maradjon. Ezt követően a késünkkel vékonyítjuk a húst, lehetőleg egy darabban tartva. Nagyjából akkora szeletet kapunk, mint a tepsink szélessége. A tepsit kizsírozzuk, és kirakjuk a karikákra vágott burgonya felével. A burgonyát meghintjük az ugyancsak karikákra vágott vöröshagymával, majd ráhelyezzük a húspuhító sóval, zúzott fokhagymával, borssal és mustárral ízesített
húsokat. A szeletekre vágott sárgarépával folytatjuk
az építkezést. Ezt a réteget is sózzuk és borsozzuk, majd rálocsoljuk a bort. Megöntözzük a tejföl felével, és beborítjuk a szeletelt almával, a paprikával, a póréhagymával meg a héjától megfosztott, karikákra vágott paradicsommal. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel, és betakarjuk a félretett burgonyakarikákkal. Sóval, őrölt borssal ízesítjük,
meglocsoljuk a maradék tejföllel, és megszórjuk reszelt
sajttal. Egy kevés vizet öntünk alá, fóliával betakarjuk, és 180-200 fokos sütőben megsütjük. Amikor a hús és a
krumpli is megpuhult, levesszük a fóliát, és a tetejét rózsaszínűre pirítjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, és kockákra szeletelve kínáljuk. Párolt rizs vagy burgonyapüré, valamint nyáron hideg kompót, télen befőtt illik hozzá.