Emeletes pulykacombok hagymásburgonya-ágyon

Emeletes pulykacombok hagymásburgonya-ágyon

A húst megmossuk, megtöröljük, és kicsontozzuk úgy,
hogy egyben maradjon. Ezt követően a késünkkel vékonyítjuk a húst, lehetőleg egy darabban tartva. Nagyjából akkora szeletet kapunk, mint a tepsink szélessége. A tepsit kizsírozzuk, és kirakjuk a karikákra vágott burgonya felével. A burgonyát meghintjük az ugyancsak karikákra vágott vöröshagymával, majd ráhelyezzük a húspuhító sóval, zúzott fokhagymával, borssal és mustárral ízesített
húsokat. A szeletekre vágott sárgarépával folytatjuk
az építkezést. Ezt a réteget is sózzuk és borsozzuk, majd rálocsoljuk a bort. Megöntözzük a tejföl felével, és beborítjuk a szeletelt almával, a paprikával, a póréhagymával meg a héjától megfosztott, karikákra vágott paradicsommal. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel, és betakarjuk a félretett burgonyakarikákkal. Sóval, őrölt borssal ízesítjük,
meglocsoljuk a maradék tejföllel, és megszórjuk reszelt
sajttal. Egy kevés vizet öntünk alá, fóliával betakarjuk, és 180-200 fokos sütőben megsütjük. Amikor a hús és a
krumpli is megpuhult, levesszük a fóliát, és a tetejét rózsaszínűre pirítjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, és kockákra szeletelve kínáljuk. Párolt rizs vagy burgonyapüré, valamint nyáron hideg kompót, télen befőtt illik hozzá.

kaloria 830 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink