Forrás: Ványi László

Lencsekrokett

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a beáztatott lencsével együtt sóval, babérlevéllel és vöröshagymával ízesített vízben puhára főzzük. Langyosra hűtjük, majd a burgonyát áttörjük, a tojássárgájával, csipetnyi sóval meg szerecsendióval jól kikeverjük, végül összegyúrjuk a liszttel, a zsemlemorzsával meg a főtt
    lencsével. Közepesen forró, bő zsírba két kanál segítségével grízgaluska nagyságú kroketteket szaggatunk, és rózsaszínűre sütjük.

Lencsés disznóköröm

Göngyölt báránylapocka lencsével, padlizsánnal, sült paprikával

Savanyú lencse mustáros malacsülttel

kaloria 350 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink