Epres piskótatekercs

Tészta

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet meg a reszelt citromhéjat, majd óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá felvert tojásfehérjét. A tésztát kettéosztjuk, és adagonként sütőpapírral kibélelt nagy (30 × 40 cm-es) tepsibe öntjük. A 180-200 fokra előmelegített sütőben külön-külön megsütjük. Amikor elkészült, kivesszük, azután a piskótát egy tiszta konyharuha segítségével többször föl-le tekerjük. Utoljára föltekerjük, így hagyjuk kihűlni.

Krém

Az eperből 15 dekát pürévé törünk, és a cukorral együtt hozzákeverjük a mascarponéhoz. A többi eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig kisebb darabokra vágva belekeverjük a masszába.
Felverjük a tejszínt, és óvatosan azt is a krémbe vegyítjük. A piskótalapokat megkenjük az eperkrémmel, megszórjuk az eperdarabokkal, majd a külsejét is bevonjuk krémmel. A félretett eperszemekkel díszítjük.

kaloria 340 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.