Piskóta
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá
verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját meg a sütőporral
elvegyített lisztet, majd a tésztát kivajazott és kilisztezett
20 x 30 cm-es tepsibe töltjük, és a 200 fokra előmelegített
sütőben megsütjük. Az erdeigyümölcs-keverékből
egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit még fagyosan beletesszük egy edénybe. Hozzáadjuk a cukrot
és lassú tűzön, kevergetve az egészet sűrű masszává főzzük, mintha lekvárt készítenénk.
Krém
Egy kevés vízben feloldjuk a zselatint, elkeverjük a joghurttal, majd a kihűlt cukros gyümölcspéphez adjuk. A tejszínt a habfixálóval meg a cukorral kemény habbá verjük, azután óvatosan a joghurtos krémbe keverjük. A krémet ezután a kihűlt piskótára simítjuk, a tetejét pedig kirakjuk a félretett gyümölccsel.
A tetejére
A málnaszörpöt felmelegítjük, és feloldunk benne 3 púpozott kiskanálnyi zselatint. Amikor langyosra hűlt, és kezd sűrűsödni, a krém tetejére öntjük, egyenletesen elterítjük. A süteményt fogyasztás előtt legalább 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.