Erdélyi velős káposztaleves

Erdélyi velős káposztaleves

Egy lábasba beleöntjük a káposztalevet meg a vizet. Beledobjuk a feldarabolt csülköt, és fedő alatt addig főzzük, míg a hús majdnem teljesen meg nem puhul. Ekkor egy kisebb edényben a zsíron üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel, és jó barnára pirítjuk. Ezzel a rántással besűrítjük a csendesen fövő levest. Hozzáadjuk a kissé felvágott káposztát is, és addig főzzük ismét, míg a hús tökéletesen puha nem lesz. Ekkor tesszük csak bele a megtisztított velőt, ezzel együtt még tíz percig főzzük. Megkóstoljuk, ha szükséges, adunk hozzá sót. Tejfölt, friss kenyeret adunk hozzá.

kaloria 260 CAL
ido 175 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.