Fasírttekercs parajos tojáslepénnyel töltve

  1. Megtisztítjuk a spenótot. Sós vizet forralunk némi szódabikarbónával, beledobjuk a spenótot, egy perc múlva már ki is szedjük. Lecsöpögtetjük, gyengéden ki is nyomkodjuk belőle a vizet, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A darált húst összekeverjük egy lereszelt vöröshagymával, két gerezd zúzott fokhagymával, valamint az összevágott petrezselyem zöldjével és bazsalikommal. Hozzágyúrunk 1-2 tojást, sózzuk, borsozzuk, majd kétfelé vesszük. Kiterítünk egy erős alufólia lapot, megkenjük zsiradékkal. Rárakjuk a massza egyik felét, és nagy, kerek lapot nyújtunk belőle.
  3. Két tojást egy tányérban villával alaposan felverünk egy kis sóval és egy gerezd zúzott fokhagymával. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon, lassú tűzön nagyon vékony omlettet sütünk belőle. Ha a teteje már kezd kocsonyásodni, akkor egyenletesen rárakjuk a kinyomkodott paraj egyik felét. Átcsúsztatjuk a fólián kinyújtott darált húsra. Végül az alufólia segítségével felcsavarjuk. A végét csak összenyomkodjuk (nem kell szaloncukorszerűen megtekerni, mert az deformálná a rolád végeit). Átemeljük egy tepsibe. Ugyanígy járunk el a massza másik felével.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és bő órán át sütjük. Ha kész, hagyjuk a fóliában hűlni, majd kicsomagoljuk, és körülbelül centi vastag szeletekre vágjuk.

A recept a júniusi Vidék íze magazinban jelent meg!

Ezek is érdekelhetik!

kaloria 260 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.