Fehér csokis eperrolád

Tészta

Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd több
részletben beledolgozzuk a fehérjékbol vert habot és a
lisztet. Nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, erre öntjük a
masszát, és 180 fokra elomelegített sütőben halványra
megsütjük. Kiborítjuk még forrón, lehúzzuk róla a papírt, és néhányszor feltekerjük. Végül összetekerve hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

Habbá verjük a tejszínt a 10 dkg porcukorral és
a vaníliás cukorral. Amikor már kezd keményedni, folyamatos habverés közben hozzáadjuk a habfixálót, belecsurgatjuk a felolvasztott fehér csokit, s addig verjük, míg kemény habbá nem válik. Félreteszünk belőle pár evőkanálnyival, azzal fogjuk majd kívülről bevonni a roládot. A maradékba beleforgatjuk a lime lereszelt héját és 10 dkg apróra vágott epret. Kitekerjük a piskótát, vastagon megkenjük az epres krémmel, majd újra felcsavarjuk. Kívülről bevonjuk a félretett fehér habbal. Eperszemekkel és lime-héjjal díszítjük.

kaloria 220 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink