Fekete-erdő túrótorta

Tészta

A lisztet tálba szitáljuk, majd mélyedést nyomunk a közepébe. A langyos tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt mélyedésébe öntjük, rászórunk egy kevés lisztet, majd meleg helyen letakarva 20 percig hagyjuk kelni. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót meg a mandulát. Végül az olvasztott vajat is belekeverjük, és az egészet sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen további egy órát hagyjuk kelni. A tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű, vajjal kikent tortaformát. A szélén magas peremet húzunk a tésztából, és még 10 percig hagyjuk kelni. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

Töltelék

Összekeverjük a krémsajtot a túróval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliás pudinggal, a puha vajjal, a tojássárgájával meg a pálinkával. Beleforgatjuk a meggyet, és legvégül óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét. A túrós masszát a tésztára halmozzuk, elsimítjuk a tetejét, majd a sütő középső részében körülbelül 60 percig sütjük.

Díszítés

Cukorral és fahéjjal megszórva kínáljuk.

kaloria 380 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.