Forrás: Pásztor Tünde

Felesborsós pityókaleves

Felesborsós pityókaleves

A felesborsót 1,5-2 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd sóval és
babérlevéllel ízesítve majdnem péppé pároljuk. Mielőtt a borsó teljesen szétfőne, 4 evőkanálnyit kiveszünk belőle,
és félretesszük levesbetétnek. A többit botmixerrel pürésítjük, majd beletesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát, és azzal készre főzzük. A végén hozzáadjuk a kikevert tejfölt, az egészet összeforraljuk, és szükség szerint utánasózzuk. A szalonnát csíkokra vágjuk, azután a saját zsírjában megpirítjuk. Az elkészült levest tányérokba szedjük, minden tányérba teszünk egy-egy kanállal a félretett főtt borsóból, és meghintjük ropogós sült szalonnával.

kaloria 350 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.