Florentin

Florentin

  1. Késsel apróra vágjuk a diót, a kandírozott narancshéjat és a vegyes aszalt gyümölcsöt. Egy tálba öntjük, elkeverjük egymással. Hozzáadjuk a cukrot, a mandulát, a mandulalisztet és a tejszínt, egységessé keverjük a masszát. Egy sütőlemezre sütőpapírt szabunk. Evőkanállal kis kupacokat rakunk rá. Aztán a kanalat rumba mártjuk, és ellapítjuk vele a süteményt. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és pár perc alatt megsütjük. Amikor elkészül, akkor még puha. Késsel alányúlunk, áthelyezzük egy rácsra, melyre sütőpapírt raktunk előtte. Fordítva rakjuk le a kis korongokat, úgy, hogy a sima alsó felük nézzen felfelé. Ha kihűlt, gőz felett megolvasztjuk a csokit. Hozzákeverjük a felkockázott vajat, és evőkanál segítségével bekenjük a korongok talpát.

Rebarbarás florentintorta

Karácsonyi keksz

kaloria 170 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink