Fokhagymás tejben pácolt farkassügér vajas édesburgonya-pürével

A megtisztított halakat egy nagy tálba fektetjük. Háromszázalékos sóoldatot készítünk a tejből. Belekeverjük a meghámozott, szeletekre vágott fokhagymát. Ezzel a lével öntjük le a halakat, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácoljuk.

Másnap kivesszük, papírtörlővel kívül-belül szárazra töröljük. A belsejét meghintjük őrölt borssal. Egy olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük. A tetejüket is meglocsoljuk egy olajjal. 180 fokos sütőben körülbelül háromnegyed órán át pirosra sütjük.

A körethez mind a kétféle burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben nagyon puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Még forrón keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a felkockázott fagyos vajat, és botmixerrel jó habosra kikeverjük, végül, ha szükséges, sózzuk.

Tengeri halfilé vaníliás-tejszínes spenóttal, sült édesburgonya-kockákkal

kaloria 590 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.