Forrás: Pásztor Tünde

Fokhagymás sárgaborsópüré leves focacciával

Fokhagymás sárgaborsópüré leves focacciával

A sárgaborsót feltesszük főni annyi hideg vízben, amennyi bőven ellepi. Sóval ízesítjük. Amíg a borsó fő, egy kevés olajon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, világos rántást készítünk. A forró zsiradékba beletesszük, és kicsit megfuttatjuk a zúzott fokhagymát is, ettől jól kiadja majd az ízét. A rántást fölengedjük a hideg tejjel, azután a puhára főtt sárgaborsóhoz öntjük. Ha nagyon sűrű lenne a leves, vízzel hígítjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg teljesen szétfő a borsó – vagy botmixerrel pürévé keverjük.

Foccaccia

A focacciához az élesztőt folyós állagúra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a langyos tejet, és megszórjuk egy kevés liszttel. A kovászt langyos helyen megkelesztjük, majd a joghurttal együtt a liszthez öntjük. Apróra vágott fokhagymával ízesítjük, azután a tésztát összegyúrjuk, megdagasztjuk, és letakarva a duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük olajjal és megszórjuk durva borssal. A tésztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

kaloria 440 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.