Fokhagymás sertésszelet csípős tésztafelfújttal
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A paprikákat kis kockákra vágjuk. A tejfölt kikeverjük az egész tojásokkal, azután sóval, 1 gerezd zúzott fokhagymával és paprikakrémmel ízesítjük. A tésztát beletesszük a tojásos masszába, hozzáadjuk a paprikakockákat, jól összekeverjük, majd egy kiolajozott tepsibe töltjük. Betesszük a 130-140 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Közben a húst felszeleteljük, megsózzuk-megborsozzuk,
azután kiklopfoljuk. A szeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajon mindkét oldalukat elősütjük. Hozzáadunk 4-5 gerezd apróra vágott fokhagymát, kevés vizet öntünk alá, és lassan puhára pároljuk. Amikor elkészült, a zsírjára pirítjuk,
azután kivesszük a serpenyőből. Minden tányérra teszünk egy adag felfújtat meg egy nagy szelet húst, amit megszórunk pirospaprikával, és sült fokhagymagerezdekkel díszítünk.