Fűszeres, spenótos csirkemell
Összekeverjük a szójaszószt 2 evokanál olajjal, fél deci borral, frissen darált fekete borssal. A keverékkel bekenjük a húsdarabokat, s hagyjuk állni egy órát. Megtisztítjuk a spenótot, a paprikákat kisebb darabokra vágjuk. Lecsöpögetjük a húsdarabokat – a páclevet felfogjuk, még szükség lesz rá –, aztán egy evőkanál olajon ropogósra sütjük. Kivesszük, sóval és borssal ízesítjük, melegen tartjuk a tálalásig. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított csilit, megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, a
szójacsírát és a kaliforniai paprikát, kevergetve összesütjük. A hús félretett páclevét ráöntjük, még öt percig főzzük. Végül a maradék borral meg az összevágott bazsalikommal fűszerezzük. A csirkemelleket elrendezzük a fűszeres zöldségen. Megszórhatjuk még pirított, tört mogyoróval is.