Fűszeres szaftos csirke pirított rizzsel
A csirkét megmossuk, sóval, borssal és pirospaprikával
kívül-belül bedörzsöljük.
Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomlevet, babérlevelet, a fehérborecetet, sót, borsot, kevés pirospaprikát, azután rövid ideig, körülbelül 6-8 percig főzzük. A csirkét kiolajozott tepsibe rakjuk, és leöntjük a szósszal. Letakarva sütjük 30 percig, majd levesszük a fóliát, és még körülbelül félórát sütjük állandó locsolgatás mellett.
A rizst 5 percig főzzük sós, kurkumás vízben. Egy másik
edényben megolvasztjuk a vajat, és átöntjük bele a rizst.
Kevergetés nélkül 25-30 percig a legkisebb lángon pároljuk. A csirkét feldaraboljuk, és szósszal leöntve tálaljuk. A rizst úgy szedjük ki, hogy mindenkinek jusson az edény aljára odakapott ropogós rizsdarabokból.