Gombarizottó brokkoliraguval
Megfuttatjuk a rizst a vajon, épp csak annyira, hogy kifehéredjék. Folyamatos keverés közben merőkanalanként adagoljuk hozzá a vizet, a legvégén öntjük rá a fehérbort. Közben nagyon apróra felvágjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sóval, borssal, felvágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Ha kész, összekeverjük a rizzsel és a reszelt parmezánnal. A színes zöldségraguhoz sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk a brokkolit. Kevés zsiradékon megfuttatjuk a nagyobb kockákra vágott lila hagymát, hozzádobjuk a szintén felkockázott káposztát, ropogósra pároljuk. Végül beleforgatjuk a leforrázott brokkolit. Sóval és borssal ízesítjük.