Gombás burgonyakrémleves

Gombás burgonyakrémleves

Egy lábasban felforrósítunk két evőkanál vajat, és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. A burgonyát, a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, felöntjük 8 dl vízzel vagy alaplével, és körülbelül tíz percig főzzük. Levesszük a tűzről, ha kicsit hűlt, hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel pürésítjük, mustárral, sóval és borssal ízesítjük. Ha még selymesebbre akarjuk, akkor egy szűrőn még át is passzírozzuk a levest.
A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát, sóval, borssal fűszerezzük, zsírjára sütjük. A levest tányérokba merjük, a tetején elosztjuk a gombát, megszórjuk a petrezselyem zöldjével.

kaloria 330 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.