AZ APRÓLÉK-LEVES
ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – FŐZÉS: 40 perc – Megmossuk a feldarabolt csirkerészeket, és hideg vízben felrakjuk főni. Leszedjük a vöröshagyma külső, piszkos leveleit, félbevágjuk, és egy platnin megpirítjuk. Ha felforrt a leves, leszedjük a képződött szürkésbarna habot. Hozzáadjuk a meghámozott, egészben hagyott gyömbért, a megpirított vöröshagymát, fűszerezzük sóval, 3-4 szem egész zöld borssal, egy csipetnyi sáfrányos szeklicével. Belerakjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, kelkáposztát, valamint a kakukkfüvet. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul.
A NOKEDLI
Míg a leves készül, közben elkészítjük a nokedlit. Egy kis tálban villával elkeverjük a tojásokat a sóval, hozzáadjuk az összevágott zeller zöldjét, a lisztet meg a darát, végül pedig két evőkanálnyi zsiradékot (ezt szedhetjük akár a leves tetejéről is). Egy kis lábasban vizet forralunk, rakunk hozzá 2-3 merőkanálnyit a levesből is, beleszaggatjuk a tésztát, megkeverjük. Miután feljött a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, és kész is. Leszűrjük, és csak közvetlenül a tálalás előtt adjuk a leveshez.