Forrás: Pásztor Tünde

Gyömbéres édesburgonya-leves

Gyömbéres édesburgonya-leves

Az édesburgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és
a forró vajon egy kicsit megpároljuk. Amikor félig puha,
megsózzuk, hozzáadjuk reszelt gyömbért meg a kockákra
vágott lila hagymát, így pároljuk tovább. A zöldség
harmadrészét kivesszük, és félretesszük levesbetétnek.
A többit megszórjuk liszttel, felengedjük 1 liter vízzel
meg a tejszínnel, és készre főzzük. Amikor az édesburgonya megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A levest a félretett édesburgonya- és lilahagyma-kockákkal tálaljuk, vágott petrezselyemmel díszítjük.

kaloria 330 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.