Gyöngyhagymás pulykaragu
A pulykahúst nagyobb kockákra vágjuk, megforgatjuk a lisztben. Egy olyan lábasban, amit majd betehetünk a sütőbe is, felforrósítjuk az olajat, és barnára pirítjuk benne a húsdarabokat. Sózzuk-borsozzuk, jól elkeverjük, aztán egy szűrőkanállal kiemeljük őket a serpenyőből. A gyöngyhagymákat megtisztítjuk, beletesszük a pecsenyelébe, megpirítjuk, és felöntjük a borral. Hozzáadjuk az alaplevet, beletesszük a fűszereket, és
felforraljuk. Ekkor tesszük bele a megpirított pulykakockákat. Lefedjük az edényt, és 30-40 percig pároljuk a sütőben. Kivesszük belőle a babérleveleket.
Visszatesszük a tűzhelyre az edényt, besűrítjük a ragut a kis vízzel elkevert keményítővel. Összeforraljuk, ha kell, sózzuk és borsozzuk.
Burgonyakrokettel és párolt zöldségekkel tálaljuk.