Forrás: Csonka Ilona

Gyors túrófánk

Összekeverjük a túrót a két tojással és a kristálycukorral.

Hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Ha kell, pici tejjel lazítjuk.

170 fokosra forrósítjuk a zsiradékot.

Egy kanállal, amelyet a felforrósított zsiradékba mártogatunk, kis golyókat formázunk tésztából, azsiradékba szaggatjuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Ha megsült, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges zsiradékot. Rögtön megforgatjuk porcukorban, és még melegen tálaljuk.

TRÜKK

Ezt az alaptésztát ízesíthetjük a kedvünk szerint, például fahéjjal, vaníliával, rummal vagy kardamommal.

Fánk receptek is sütési trükkök!

Csörögefánk (herőce)

 

kaloria - CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink