Forrás: Csonka Ilona

Gyors túrófánk

  1. Összekeverjük a túrót a két tojással és a kristálycukorral. Hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Ha kell, pici tejjel lazítjuk. 170 fokosra forrósítjuk a zsiradékot. Egy kanállal, amelyet a felforrósított zsiradékba mártogatunk, kis golyókat formázunk a nyers, túrós tésztából, és aranybarnára sütjük. Ha megsült, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot róla. Rögtön megforgatjuk porcukorban, és még melegen tálaljuk.

TRÜKK

Ezt az alaptésztát ízesíthetjük a kedvünk szerint, például fahéjjal, vaníliával, rummal vagy kardamommal.

Fánk receptek is sütési trükkök!

Csörögefánk (herőce)

 

kaloria - CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.