Gyümölcskenyértorta

Gyümölcskenyértorta

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Beleöntjük a tojások sárgáját, és néhány gyors mozdulattal simára keverjük. A fehér csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a tojásos masszához. Hozzáadjuk a diót és az aszalt gyümölcsöt is. Nem túl kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a kristálycukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a vajas résszel, és belekeverjük a lisztet is. Olvasztott vajjal vékonyan kikent Zila tortaformába töltjük (hézagmentesen). 160 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük. Kisülés után átfordítjuk, leválasztjuk a szilikonformát, majd kivágjuk a tésztát a karikából. Forró lekvárral lekenjük, és kristálycukorral megszórjuk. A kisült torta üregeibe narancslekvárt töltünk.

Krémsajtos gyümölcskenyértorta

Karácsonyi gyümölcskenyér

kaloria 340 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink