Gyümölcsös-túrós pite

Gyümölcsös-túrós pite

A tésztához valókat összedolgozzuk, és egy órára hűtő- szekrénybe tesszük. Közben a töltelékhez a gyümölcsöket megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. A túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral. A kemény habbá vert tojás-fehérjét óvatosan beleforgatjuk, végül a gyümölcsöt is hozzáadjuk. A tészta felét lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett, kb. 20×30 cm-es tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ezután megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a tölteléket. A tészta másik felével betakarjuk, felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, visszatoljuk a sütőbe és pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálra rakjuk, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Töltelék

Közben a töltelékhez a gyümölcsöket megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. A túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral. A kemény habbá vert tojás-fehérjét óvatosan beleforgatjuk, végül a gyümölcsöt is hozzáadjuk.

kaloria 560 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink