Habart tojással töltött rolád
A sertéscombból 4 nagyobb, nyitott szeletet készítünk. Besózzuk, és nem túl vékonyra kiklopfoljuk. A töltelékhez a tojásokból lágy rántottát készítünk. Négyfelé osztjuk, és még melegen a húsra tesszük. Megszórjuk a reszelt sajttal, a kockákra vágott paprikával, a zöldjével együtt felaprított újhagymával, és egy kicsit megsózzuk, megborsozzuk. A hússzeleteket ezután feltekerjük, mint a rétest, kiolajozott alufóliába csomagoljuk, és egy mélyebb tepsibe tesszük. Öntünk alá 2 dl vizet, azután a 160 fokos sütőben körülbelül 50 percig pároljuk.
Gersligombóc
Közben a gombóchoz a gerslit sós vízben puhára főzzük.
Összekeverjük az egész tojással meg a finomra vágott petrezselyemmel. Megsózzuk, megborsozzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz – legyen jól gyúrható, hogy gombócokat formázhassunk belőle. A gombócokat azután bő, sós vízben körülbelül 10 perc alatt kifőzzük.