Habos-epres pite

Habos-epres pite

A margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat meg a lisztet. Simára keverjük, majd lassan, óvatosan belekeverjük a 4 tojás felvert habját. A tésztát kb. 20×30 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
A még meleg tésztát megkenjük lekvárral, elosztjuk rajta a szeletekre vágott epret. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, azután a habot az eperre simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 5 percig sütjük, míg a hab rózsaszínű lesz.

kaloria 290 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.