Forrás: Pásztor Tünde

Hargitai gombaleves

Hargitai gombaleves

A szalonnát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a
finomra vágott hagymát, azt is megpároljuk. Közben vékonyan felkarikázzuk a kolbászt, rádobjuk a hagymára, és kicsit átsütjük, hogy kijöjjön a színe meg az íze. A savanyú káposztát átmossuk, kicsit felaprítjuk, ne legyenek benne túl hosszú szálak. Ezt is hozzáadjuk a szalonnás-kolbászos keverékhez. Annyi vízzel felengedjük, ami bőven ellepi. Felforraljuk, néhány perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát meg az oregánót. Addig főzzük még, amíg a zöldségek megpuhulnak.

kaloria 360 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink