A FILÉ A TÖLTELÉKKEL
A csirkemellet éles késsel kinyitjuk, finoman kiveregetjük, megsózzuk. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a háromféle sajtot lereszeljük, összegyúrjuk.
Hozzákeverjük a nagyobbra vágott friss vagy az elmorzsolt szárított bazsalikomot, majd betöltjük a nyitott csirkemellszeletekbe.
A PANÍROZÁSHOZ
A csirkemellet bundázzuk (a zsemlemorzsába teszünk szeletelt mandulát is), majd bo, 140 fokra felmelegített zsiradékban lassan átsütjük.
A KROKETTHEZ
A krokett alapanyagait összekeverjük (a zsemlemorzsát és a szegfűszeget kivéve), majd kis körtéket formázunk. Zsemlemorzsában megforgatjuk, 160 fokra melegített forró zsiradékban megsütjük. Ha kész, mindegyikbe beleszúrunk egy-egy szegfűszeget (mintha a körte szára lenne).
A SZÍNESBORS-MÁRTÁSHOZ
Felhevítjük a vajat a színesbors-mártáshoz, beleöntjük a háromféle egész borsot. Mikor elkezd pattogni, hozzáöntjük a tejet meg a tejszínt, majd, ha forrni kezd, lisztes habarással sűrítjük. A végén sóval és mustárral ízesítjük.