Forrás: Receptposta

Háromféle sajttal töltött csirkemell mandulabundában, körtekrokettel és színesbors-mártással

A FILÉ A TÖLTELÉKKEL

A csirkemellet éles késsel kinyitjuk, finoman kiveregetjük, megsózzuk. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a háromféle sajtot lereszeljük, összegyúrjuk.

Hozzákeverjük a nagyobbra vágott friss vagy az elmorzsolt szárított bazsalikomot, majd betöltjük a nyitott csirkemellszeletekbe.

A PANÍROZÁSHOZ

A csirkemellet bundázzuk (a zsemlemorzsába teszünk szeletelt mandulát is), majd bo, 140 fokra felmelegített zsiradékban lassan átsütjük.

A KROKETTHEZ

A krokett alapanyagait összekeverjük (a zsemlemorzsát és a szegfűszeget kivéve), majd kis körtéket formázunk. Zsemlemorzsában megforgatjuk, 160 fokra melegített forró zsiradékban megsütjük. Ha kész, mindegyikbe beleszúrunk egy-egy szegfűszeget (mintha a körte szára lenne).

A SZÍNESBORS-MÁRTÁSHOZ

Felhevítjük a vajat a színesbors-mártáshoz, beleöntjük a háromféle egész borsot. Mikor elkezd pattogni, hozzáöntjük a tejet meg a tejszínt, majd, ha forrni kezd, lisztes habarással sűrítjük. A végén sóval és mustárral ízesítjük.

Sütőtökös csirkeragu

kaloria 610 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink