Húsos cukkinilasagne mentával

Megmossuk, leszárítjuk a cukkinit, majd hosszában felszeleteljük 2-3 mm vastagra. Kevés zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben, és pár perc alatt kissé megsütjük benne a cukkiniszeleteket.

A vöröshagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával együtt megdinszteljük némi zsiradékon. Hozzátesszük a húst, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a paradicsomsűrítményt, fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, pici cukorral, és közepes lángon rotyogtatjuk. A vége felé belefőzzük az összevágott mentát is.

Egy kis tepsit kikenünk zsiradékkal. Belefektetjük a cukkini harmadát, rásimítjuk a paradicsomos ragu felét, rászórjuk a minimozzarella felét. Ezt még egyszer megismételjük, a tetejére rátesszük a maradék cukkinit. Rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Burgonyás-baconös cukkini

 

kaloria 740 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.