Húsos-zöldséges hasé pikáns mártással

A pörköltből kiszedjük az esetleges csontokat, a húst apróra vágjuk. Keverőtálba tesszük, összeforgatjuk a zöldségkeverékkel és a tojással. ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

A leveles tésztát kinyújtjuk, nagyobb négyzetekre vágjuk. Mindegyikre teszünk egy-egy adag tölteléket. A tésztát felcsavarjuk (a végeket behajtjuk, hogy ne folyjék ki a töltelék). Lekenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. Sütőpapíros tepsire rakjuk. 175 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük.

Amíg sül, összeállítjuk a mártást. A maradék pörköltszaftot egy kis lábasba tesszük. Hozzáadjuk az alaplét, a nagyon apróra vágott uborkát és a pici savanyúságlét, felforraljuk. Közben ízesítjük mustárral, csípőspaprika-krémmel, és jól kiforraljuk. A keményítőt kis hideg vízben csomómentesre keverjük, beleöntjük a szószba a tejszínnel együtt, és sűrűsödésig forraljuk. Végül megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, és kis citromlével savanyítjuk.

Csirkepaprikás nokedlivel

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.