Húsos-diós sajttorta hecsedliszósszal
A sajtkrémet kikeverjük a puha vajjal, a reszelt trappista
sajttal, a juhsajttal, az apróra vágott petrezselyemmel
meg a zúzott fokhagymával, azután négy részre osztjuk.
A csirkemellet kockákra vágjuk, és egy serpenyőben,
kevés forró olajon sóval ízesítve hirtelen megpirítjuk.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát fóliával kibélelünk, és
az aljára simítunk egy réteg sajtkrémet. Rátesszük a pirított csirkemellkockák harmadrészét, majd vékonyra szeletelve egy másik fajta sajtot. Megint sajtkrém következik, rá a maradék csirkehús fele, erre pedig egy réteg szeletelt sajt, például füstölt. Megint sajtkrém és megint csirkemell, végül egy harmadik sor szeletelt ízes, színes sajt következik. A torta tetejére kenjük a maradék sajtkrémet, és belenyomkodjuk a diót meg az aszalt gyümölcsöket. A sajttortát a hűtőbe tesszük dermedni. Rozskenyérrel és a rozéval összeforralt csipkebogyólekvárral tálaljuk.