Irénke borsólevese

Irénke borsólevese

A csirkeszárnyakat a porcoknál három részre vágjuk. A répákat meghámozzuk és karikákra vágjuk. Egy nagy lábosban olajat hevítünk, majd belerakjuk a csirke- szárnyakat meg a felkarikázott sárga- és fehérrépát. Körülbelül 10-15 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, az apróra vágott petrezselyem zöldjét, a cukrot, a sót és a pirospaprikát. További két percig pirítjuk gyakori keverés mellett, majd felöntjük a vízzel. Ha felforrt, hozzáadjuk a frissen fejtett zöldborsót. (Természetesen a fagyasztott is megteszi.) Amint a borsó. megpuhult, elkészült a levesünk. Levesbetétnek gríz- vagy vajgaluskát főzünk bele. Utólagosan ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Grízgaluska

A grízgaluskához 2 tojást felverünk 2 evőkanál olajjal, megsózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett annyi búzadarát adunk hozzá, hogy nokedlitészta állagú – azaz lágy, könnyen szaggatható – tésztát kapjunk. Egy óra pihentetésre van szüksége, hogy megduzzadjon, tehát érdemes a leves készítésének elején összeállítani a masszát. Ha a leves hozzávalói megpuhultak, evőkanálnyi adagonként beleszaggatjuk a galuskákat, majd lassú tűzön kb. tíz perc alatt kifőzzük.

Vajgaluska

A vajgaluskához kikeverünk 2 tojást 5 dkg vajjal. Megsózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskatészta állagú legyen. (Ez függ a tojások méretétől is.) Figyeljünk arra, hogy a tészta lágy
legyen ugyan, de ne folyékony. Kiskanállal apró nokedliket szaggatunkbelőle a csendesen fövő levesbe.

kaloria 360 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.