Jó szívvel bélelt tésztafészkek
Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, azzal is pirítjuk egy kicsit, majd beletesszük a megtisztított szívet – a csirkeszívet félbe-, a pulykaszívet negyedekbe vágva. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, azután kevés vizet aláöntve szakaszosan pároljuk. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát, így főzzük készre.
A tésztát sós vízben kifőzzük. A finomra vágott zöldfűszereket olívaolajon megfuttatjuk. Rádobjuk a tésztát, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, majd az egészet összeforgatjuk, és egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A tésztába mélyedéseket készítünk, és mindegyikbe teszünk egy adagot a pörköltből. Megszórjuk reszelt sajttal, s forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje rózsaszínűre pirul. Reszelt parmezánnal tálaljuk.