Joghurtos kosár
Beáztatjuk a zselatint kevés vízbe. Összekeverjük a joghurtot a habbá vert tejszínnel, porcukorral és frissen facsart citromlével ízesítjük. Forrásig melegítjük a zselatint, majd hőkiegyenlítéssel összedolgozzuk a joghurtos krémmel. Vízzel kiöblítünk kicsi gyümölcsöskosárka-formákat, beletöltjük a joghurtkrémet, és hideg helyen hagyjuk teljesen
megdermedni.
Alap
Egy zacskóba rakjuk a kekszet meg a vágott mandulát, sodrófával darabosra törjük. Összekeverjük az olvasztott vajjal. Adunk hozzá annyi mandulalikőrt, hogy jól formázható legyen. Porcukorral megszórt deszkán kinyújtjuk körülbelül 2 mm vastagra, és egy üres kosárkaformával annyi lapot vágunk ki belőle, amennyi kosárkát megtöltöttünk a joghurtos krémmel.
Rakomány
Kemény habot verünk másfél deci tejszínből a vaníliás cukorral és a porcukorral. Összeállítás: egy lapos tálcára kirakjuk a kekszes alapokat. Mindegyikre ráborítunk egy-egy joghurtos kosárkát. Habzsákba töltjük a tejszínhabot, és nyomunk egy-egy adagot a kosarak tetejére. Végül mindegyik tetejébe állítunk egyegy cikkekre vágott, érett fügét. Ha édesebben szeretjük,
meglocsolhatjuk egy kis mézzel is.