Forrás: Pásztor Tünde

Juhtúrós csörögefánk

  1. Egy tálba öntjük a lisztet, a köményt, a juhtúrót, a tojássárgájákat. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy kemény, de jól nyújtható tésztánk legyen. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Derelyemetszővel csíkokra vágjuk. A tésztát itt-ott kivágjuk, áthúzogatjuk rajta a sarkakat. Bő olajat forrósítunk, és több adagban kisütjük benne. Adagonként 5 percig sütjük a csörögefánkot. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla.

TRÜKK

Mint a legtöbb zsírban sült tészta, ez is csak nagyon frissen jó, ne készítsük el előre, közvetlenül tálalás előtt süssük ki.

Csörögefánk (herőce)

Túrós csöröge – Receptposta anno

kaloria 280 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink