Juhtúrós lepény fűszeres csirkeraguval

Lepény

A lisztet összekeverjük egy evőkanálnyi sóval meg az apróra vágott fokhagymával. Az élesztőt felfuttatjuk egy deci langyos vízben, majd a juhtúróval meg az olajjal együtt a liszthez adjuk. Annyi langyos vizet öntünk még hozzá (kb. 3 dl), hogy puha, jól gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, megdagasztjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztából gombócokat formázunk, s további 5 percig kelesztjük. Ezután a kezünkkel ellapogatjuk őket, és palacsintasütőben, kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük, megpirítjuk.

Ragu

A csirkemellet kockákra vágjuk, és a durvára vágott hagymával, az áttört fokhagymával, a grillfűszerrel meg egy kis olajjal összekeverve egy éjszakát érleljük. Másnap egy serpenyőben, kevés forró olajon hirtelen megsütjük.

Tálalás

Tálaláskor a lepényeket megkenjük kapros-juhtúrós tejföllel, mindegyikre teszünk egy adagot a raguból, majd félbe hajtjuk.

kaloria 880 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.