Juhtúróval töltött csirke barackmártással

Juhtúróval töltött csirke

A csirkemellet kicsontozzuk és félbevágjuk. A bőrt az egyik oldalán fellazítjuk, hogy a tölteléket alá tudjuk tölteni. A dióbelet és a petrezselymet apróra vágjuk és elkeverjük a juhtúróval. Beletesszük a sajtot meg a tojást, majd borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és jól kidolgozzuk. A tölteléket arányosan elosztva a csirkemellek bőre alá töltjük, és hústűvel megtűzzük. Egy
hőálló tálat kivajazunk, a csirkemelleket a bőrükkel felfelé belefektetjük. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és 180 fokon 45 perc alatt megsütjük. Közben a levével locsolgatjuk.
A töltött csirkemellet tányérra adagoljuk, a barackmártással körbeöntjük, és párolt rizst vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.

Barackmártás

A barackok húsát csíkokra vágjuk. A lekvárt a liszttel és a húslevessel simára keverjük, felfőzzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott barackot és egyet forralunk rajta.

kaloria 600 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.